Ministerul Educației al Republicii Moldova

Inspectoratul Şcolar Naţional

A A A

Au fost premiați elevii care au prezentat cele mai bune lucrări în cadrul Concursului municipal de artă plastică „Vine Crăciunul și pace în inimi din ceruri coboară...”

Published on: Thu, 12/21/2017 - 19:03

Astăzi, 21 decembrie 2017, la Inspectoratul Școlar Național a avut loc Inaugurarea expoziției de artă plastică a elevilor învingători în cadrul Concursului municipal de artă plastică „Vine Crăciunul și pace în inimi din ceruri coboară...” desfășurat în perioada noiembrie – decembrie 2017, aflat deja la cea de-a șasea ediție.

 

În cadrul evenimentului au fost înmânate atât diplome deținătorilor locurilor I, II, III și mențiune, cât și cadouri simbolice din partea organizatorilor. Totodată, cu diplome de merit și certificate de colaborare s-au ales și profesorii de artă plastică din cele 30 de instituții participante la concurs.

Inaugurarea a cuprins atât discursuri ale invitaților, organizatorilor, membrilor juriului, cât și un program artistic cu participarea elevilor din cadrul IPLTPA „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” din Chișinău. Pentru diversitatea colindelor și cântecelor de Crăciun expuse, participantele s-au ales de asemenea cu diplome de participare și cadouri.

Ana Vivdici, director al Inspectoratului Școlar Național, a menționat în deschiderea evenimentului că e nevoie de consolidarea eforturilor tuturor actorilor interesați în buna dezvoltare a copiilor, prin organizarea diverselor evenimente care să pună în valoare competențele, cunoștințele și talentele elevilor. „Noi suntem pentru parteneriate. Noi în calitate de APC, APL sau orice altă structură reprezentăm, putem și trebuie să ne apropiem cât mai mult de profesori și elevi. Sperăm că cel puțin în 2018 vom reuși să identificăm și sponsori din sectorul privat  în susținerea elevilor talentați și promovarea artei în mediul școlar.” a punctat directorul IȘN.

Consilierul pe probleme sociale al Primarului general al municipiului Chișinău, Lucia Caciuc-Roșioru, profesor prin vocație, a apreciat eforturile organizatorilor, cadrelor didactice și părinților de a sprijini elevii în crearea Frumosului și de a bucura inimile adulților cu talentul, dăruirea și originalitatea expresiei artistice.

Viorica Negrei, șefa Direcției Generale Educație, Tineret și Sport Chișinău a exprimat încrederea în parteneriatul viabil dintre autoritățile publice centrale și locale în sprijinul școlilor cu bune practici în domeniul artelor. „Direcția Generală Educație, Tineret și Sport va continua să aprecieze cadrele didactice și manageriale, elevii care înregistrează performanțe în domeniul artelor. LTPA „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” din Chișinău este un exemplu de instituție și echipă care își asumă responsabilitatea pentru progres.” a menționat Viorica Negrei.

În discursurile expuse, atât membrii juriului, cât și directorul IP LTPA „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” au recunoscut faptul că toate lucrările prezentate erau deosebite, originale și creative, motiv pentru care le-a fost dificil să facă o selecție a celor mai bune.

Menționăm că în total, la concurs au participat 319 elevi, fiind îndrumați de 59 de profesori din cadrul a 30 de instituții de învățământ general din capitală. Din ei 180 sunt din treapta primară, 136 din treapta gimnazială și 3 din treapta liceală.

Juriul din acest an a fost compus din: Gheorghiță Cezara - Doctor în pedagogie, conferențiar universitar, UPS „Ion Creangă”, facultatea „Arte Plastice și Design”; Vozian Ludmila - Doctor în pedagogie, conferențiar universitar, UPS „Ion Creangă”, facultatea „Arte Plastice și Design”; Samburic Elena - Lector superior, UPS „Ion Creangă”, facultatea „Arte Plastice și Design”, membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova și România, filiala Iași; Ursu Zinaida - Profesor de artă plastică, grad didactic superior, director adjunct al Școlii de Artă „Valeriu Poleakov”; Vârtosu Valentin – Profesor de artă plastică, grad didactic doi, IP LTPA „Ion și Doina Aldea-Teodorovici”, membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova și România, filiala Iași; Prisăcaru Mihai – Profesor de artă plastică, grad didactic doi, IP LTPA „Ion și Doina Aldea-Teodorovici”, membru stagiar al Uniunii Artiștilor Plastici.

În urma activității juriului, care a ținut cont de categoriile de vârstă ale elevilor, au fost oferite următoarele premii și mențiuni:

Premiul I-8

Premiul II-19

Premiul III-19

Mențiune-18                                                                                                   

 

21 decembrie 2017