Ministerul Educației al Republicii Moldova

Inspectoratul Şcolar Naţional

A A A

Consultările cu privire la Metodologia de evaluare a cadrelor de conducere continuă

Published on: Sun, 11/22/2015 - 11:53

    A doua rundă de consultări cu privire la Metodologia de evaluare a cadrelor de conducere a avut loc astăzi, 17 noiembrie 2015, în cadrul sesiunii de instruire a membrilor consiliilor consultative ale organelor locale de specialitate în domeniul învăţămîntului, organizată de Institutul de Politici Publice în colaborare cu Ministerul Educației, cu participarea Inspectoratului Școlar Național și cu suportul Fundației SOROS-MOLDOVA.

    Inspectoratul Școlar Național a moderat sesiunile de instruire, avînd ca scop provocarea discuțiilor cu privire la instrumentele de evaluare și implicarea comunității școlare în acest proces, fiind prezentate obiectivele, fișa de evaluare și autoevaluare a cadrelor de conducere și instrumentele de e-consultare a părinților și elevilor.

    Prezentînd conceptul Metodologiei de evaluare a cadrelor de conducere, Adelina Ghețiu, directorul adjunct al Inspectoratului Școlar Național, a subliniat importanța opiniei comunității școlare în procesul de elaborare a documentelor de politici educaționale, pentru a fi înaintate propunerile grupului de lucru implicat în elaborarea acestui document.

   Spre final, Ana Vivdici, directorul IȘN a vorbit despre alternativele de evaluare gestionate online, prezentînd cîteva mijloace oferite de TIC în procesul de consultare a opiniei părinților și elevilor. La acest capitol s-au discutat riscurile și oportunitățile în urma implementării acestor platforme de comunicare și au fost prezentate experiențele altor state.

   Documentul urmează a fi propus în varianta proiect pentru dezbateri publice la nivel național, cît și în cadrul organelor locale de specialitate și instituțiilor de învățămînt după data de 30 noiembrie 2015.

 

17 noiembrie 2015